Nationale Unie 
uw partijNU informeert OAS over verkiezingsperikelen 

04 May, 03:30 

De Nationale Unie (NU) had een onderhoud met de Irene Klinger, hoofd van de waarnemers missie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Voorzitter Paul van Leeuwaarde en Laurence Pereira hebben uitgebreid gesproken met Klinger over zaken die de partij dwars zitten. De NU vindt dat het hoofdstembureau van Para de kandidatenlijst onterecht heeft geweigerd.

Van Leeuwaarde zegt het belangrijk te vinden dat zaken in dit stadium aangekaart worden. Hij weet dat de OAS niet veel kan doen, “maar we hebben tenminste aan de bel getrokken”, aldus de politicus. Er is ook gesproken over de kiesregeling die dringend moet worden veranderd volgens NU. Er is ook op gewezen dat 20.000 ingezetenen die ‘Surinaamse Nederlanders’ zijn en onder de Toescheidingsovereenkomst vallen, uitgesloten worden van deelname aan de verkiezingen.

NU besprak ook dat rechtsprocedures in Suriname en hoger beroep lang duren. De partij heeft hoger beroep aangetekend tegen de beslissing van de kantonrechter over de weigering van de kandidatenlijst van de partij. Van Leeuwaarde zegt dat het duidelijk is dat NU in Para niet kan meedoen aan de verkiezingen. “Maar wij willen wel een uitspraak in hoger beroep. Dit is belangrijk voor het rechtsgevoel. Ook al zal het lang duren, het is goed voor de historie dat het Hof van Justitie een oordeel velt over de uitspraak”, aldus Van Leeuwaarde. Hij heeft het gesprek met de OAS als nuttig ervaren.
 

www.starnieuws.com© 2000 - 2012 powered by
Doteasy Web Hosting